ROYALTY

Koninklijk Paar bij feestelijke overdracht Amare

584A1210 2

Op donderdagavond 2 september had Den Haag bijzonder bezoek! Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren aanwezig bij de feestelijke overdracht van Amare.

Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare over aan alle bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.

 

De Koning en Koningin Máxima maakten een rondgang door het nieuwe gebouw. Ze woonden verschillende repetities bij en kregen een kijkje achter de schermen van het Danstheater. Aansluitend waren zij aanwezig bij het feestelijke programma in de Concertzaal. Hier speelde het Residentie Orkest (onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier) nieuw werk, gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium. Dit werk werd begeleid door een timelapse-video van de bouw van Amare. In de Concertzaal heette Leontien Wiering, de zakelijk directeur van Amare de aanwezigen welkom, daarna hield projectdirecteur Harold van Steeg van bouwcombinatie Cadanz een toespraak, gevolgd door wethouder Anne Mulder namens de gemeente Den Haag en Sven Arne Tepl namens het Residentie Orkest.

@Amare