ROYALTY

zt-newsiv-red

Koningin Máxima opent tentoonstelling Chinees porselein

m IMG 7918 3 copyHare Majesteit Koningin Máxima opende op vrijdagochtend 7 april in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Verboden Porselein – Exclusief voor de Keizer.


m IMG 7922 2De expositie toont Chinees porselein uit de Ming-dynastie (1368-1644) dat exclusief voor de Chinese keizers is gemaakt. Van ieder ontwerp werden reeksen geproduceerd, zodat de keurmeesters alleen het beste porselein aan de keizer presenteerden. Het porselein dat niet lukte of gekozen werd, moest vernietigd worden. Dankzij archeologische opgravingen zijn deze stukken teruggevonden. In de tentoonstelling wordt ingespeeld op de smaak, maar ook op de religieuze of politieke boodschappen die de keizers met hun porselein hebben willen uitdragen.

m 3A4A7827 Delftse PostTer gelegenheid van de tentoonstelling hebben Chinese en Nederlandse kunstenaars in keramieksteden Jingdezhen en Delft een serie objecten gemaakt van porselein en Delfts aardewerk. Koningin Máxima sprak een aantal van deze kunstenaars tijdens de opening. @RVD

www.prinsenhof-delft.nl

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

Foto vertrek Koningin Maxima: Yvonne van Woudenberg

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting