ROYALTY

zt-newsiv-red

Koninklijk bezoek in Theaters Tilburg tijdens Koningsdagconcert

Foto Freddie de Roeck  Koningsdagconcert Theaters Tilburg  3 april 2017 -1525Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, maar ook prinses Beatrix en prins Constantijn bezochten maandagavond 3 april in het Tilburgse theater het Koningsdagconcert.

Deze opvoering is inmiddels een traditie geworden in de aanloop naar Koningsdag zelf. Plaats van handeling is steevast de provincie waar de koning ook zijn verjaardag viert, in dit geval óók Tilburg.

m Foto Freddie de Roeck  Koningsdagconcert Theaters Tilburg  3 april 2017 -1597Het Koningsdagconcert zelf was alleen door genodigden bij te wonen. Onder hen vele lokale Wethouders uit Tilburg en provinciale Brabantse politici, maar ook cultuurmakers zoals Marc-Marie Huijbregts en Gers Pardoel.

m Foto Freddie de Roeck  Koningsdagconcert Theaters Tilburg  3 april 2017 -1547Over meer dan drie weken begint Koningsdag in Tilburg. De Koninklijke route die de Koning met zijn familie zal gaan lopen tijdens Koningsdag 2017. Koning Willem-Alexander viert dan in de stad Tilburg zijn vijftigste verjaardag.

 

Fotograaf Freddie de Roeck legde de aankomst Koning Willem Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prins Constantijn op de gevoelige plaat vast. Bij hun aankomst op deze Tilburgse rode loper maakte de Koninklijke Familie hierna kort even tijd voor bezoekers die hun op de foto vast wilden leggen. Daarna was er voor de landelijke en Tilburgse pers een heel kort fotomomentje.

Het concert wordt op 27 april pas uitgezonden, van 20.25 uur tot 21.15 uur op NPO2. De editie in Tilburg wordt uitgevoerd door de tweeëntwintig strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met het Tim Kliphuis Trio, de Tilburgse performer-componist Tom America en het accodeonduo Toeax en pianist Jan Willem Rozenboom. Laatstgenoemde komt óók al uit Tilburg en is ook bekend als pianist en componist van Guus Meeuwis.

 

Fotografie en tekst: Freddie de Roeck

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting