ROYALTY

zt-newsiv-red

Staatsbezoek president Argentijnse Republiek aan Amsterdam en Den Haag

m 3A4A7299bPresident Mauricio Macri van de Argentijnse Republiek bracht maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017 een staatsbezoek aan Nederland. Hij werd vergezeld door zijn echtgenote Juliana Awada.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heetten president Macri en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam.

President Macri bracht in Amsterdam onder meer een bezoek aan het Anne Frank Huis. Samen met het 'Centro Ana Frank Argentina' in Buenos Aires zet het Anne Frank Huis zich in voor educatie van jongeren in de strijd tegen discriminatie en geweld.

AmsterdamFoto: Jolanda Oosterveen

 

Terwijl president Macri het Internationaal Strafhof en OCW bezocht, brachten Koningin Máxima en mevrouw Awada in de ochtend van 28 maart een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. Zij kregen daar een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter.

 

IMG 7125 copyKoning Willem-Alexander, Koningin Máxima en mevrouw Awada sluiten daarna bij minister-president Rutte en president Macri aan voor een lunch in de Trêveszaal op het Binnenhof. Thema van de lunch was sociale dialoog.

 

In de middag bezochten president Macri, zijn echtgenote en Koningin Máxima de haven van Rotterdam. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven geven experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg over de diverse terminals en nieuwe geïntegreerde logistieke oplossingen van de Maasvlakte.

m IMG 7139bHet staatsbezoek eindigde met een door president Macri aangeboden balletvoorstelling in theater Diligentia in Den Haag.

 

Foto's: Anneke Ruys

Foto's Amsterdam: Jolanda Oosterveen

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting