ROYALTY

zt-newsiv-red

Prinses Beatrix bezoekt Nationaal Park Arikok Aruba

IMG 1180 GDHare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix brengt van 30 maart tot en met 1 april op uitnodiging van het Nationaal Park Arikok een werkbezoek aan Aruba.

Het Nationaal Park Arikok maakt onderdeel uit van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouw is. Tijdens haar verblijf bezoekt zij ook het Spaans Lagoen, de Bubaliplas en de Universiteit van Aruba.

Vrijdag 31 maart is Prinses Beatrix aanwezig bij de officiële overdracht van het Spaans Lagoen aan Park Arikok. Door deze overdracht gaat het gebied onderdeel uitmaken van het Nationaal Park Arikok, waarmee  het Spaans Lagoen wettelijk beter beschermd wordt. Het Spaans Lagoen kent een hoge mate van biodiversiteit en is internationaal van groot belang vanwege de verschillende soorten flora en fauna.

Donderdag 30 maart is de Prinses aanwezig bij een jongerendebat op de Universiteit van Aruba, georganiseerd door  het Arubaanse Jeugdparlement. De jongeren debatteren over twee stellingen, ‘Economie versus Natuur’ en ‘Toerisme versus identiteit’.  Op vrijdag 31 maart bezoekt Prinses Beatrix de Bubaliplas, een belangrijk watergebied voor vogels en biodiversiteit. Ook woont zij een seminar bij van het Nationaal Park Arikok.  Het bezoek wordt zaterdag  1 april afgesloten met een lunch aangeboden door de Gouverneur van Aruba, de heer Alfonso Boekhoudt. @RVD

Foto: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting