ROYALTY

zt-newsiv-red

Koningspaar op staatsbezoek in Nieuw-Zeeland

m m 3A4A7590 foto5Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland brengen zij een staatsbezoek aan het land.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië. @RVD

Het bezoek aan Nieuw-Zeeland staat in het teken van het bevestigen en uitbouwen van de historische en brede bilaterale banden. Nederland en Nieuw-Zeeland delen een lange geschiedenis, die begon toen Abel Tasman in 1642 als eerste Europeaan Nieuw-Zeeland aandeed. 2017 markeert de 375-jarige betrekkingen tussen beide landen. Tijdens het staatsbezoek is tevens aandacht voor de circa 150.000 Nieuw-Zeelanders van Nederlandse afkomst en de rol die zij hebben gespeeld bij de culturele en economische ontwikkeling van het land. Het Koninklijk Paar heeft zowel in Christchurch als in Auckland een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap.

De focus van de economische missie ligt op de sectoren tuinbouw, life sciences and health, smart cities, sport en agri & food. Er is veel potentie voor intensivering van de economische samenwerking tussen Nederland en Nieuw-Zeeland, met name op het gebied van agri & food. Aan de economische missie nemen bijna zestig bedrijven deel.

 studiopijlman-hosting