ROYALTY

zt-newsiv-red

Koningin Máxima bij viering 10 jaar stichting Piëzo

m 3A4A0421b copyHare Majesteit Koningin Máxima was op 28 september aanwezig bij de viering bij van het tienjarig bestaan van de stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piëzo).

m 3A4A0439 kopiePiëzo richt zich op mensen in kwetsbare situaties en geeft hen ondersteuning bij het vinden van hun weg in de samenleving. Van 2013 tot 2015 nam Piëzo deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. 

Tien jaar geleden heeft de stichting een eigen methodiek bedacht om mensen te leren hun talenten en capaciteiten te ontwikkelen. Deze zogenaamde ‘Piëzomethodiek’ werkt met een vijfstappenplan. Het beoogde eindresultaat is dat de deelnemers voldoende basis krijgen om bijvoorbeeld een opleiding te gaan volgen, deel te gaan nemen aan het arbeidsproces of om vrijwilligerswerk te gaan doen. Piëzo werkt voor een deel met vrijwilligers die zelf het programma hebben gevolgd. In 2006 is gestart met één locatie. Inmiddels zijn er vier ‘PiëzoCentra’ in Zoetermeer.

 

IMG 0105 kopieIn PiëzoCentrum Palenstein vond gisteren de viering plaats. Daar ging de Koningin in gesprek met vrijwilligers van Piëzo en met organisaties buiten Zoetermeer die met de Piëzo methodiek werken. Koningin Máxima werd rondgeleid en kon zich een goed beeld vormen van het dankbare werk van Piëzo. Tijdens de plenaire zitting werd de Koningin ook het lustrumboek aangeboden.  

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting