ROYALTY

zt-newsiv-red

Koning opent nieuw complex International Criminal Court in Den Haag

m 3A4A3862 GDZijne Majesteit de Koning opende dinsdagmiddag 19 april 2016 officeel het nieuwe complex van het International Criminal Court (ICC) in Den Haag.

De doelstelling van het ICC is te helpen voorkomen dat plegers van genocide, misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven aan gerechtsvervolging ontsnappen. m 3A4A3866 DH3Het ICC is een onafhankelijke internationale organisatie en maakt geen deel uit van de organisatie van de Verenigde Naties. Het ICC wordt erkend door 124 verdragspartijen. Het internationaal strafhof kent een unieke rol voor slachtoffers: zij hebben recht om deel te nemen in processen en schadevergoedingen te eisen.
m 3A4A3875De Koning werd ontvangen door Sylvia Fernández de Gurmendi, president van het Internationaal Strafhof (ICC) en Sidiki Kaba, president van de Vergadering van Verdragspartijen (ASP). De opening wordt bijgewoond door onder andere minister Koenders van Buitenlandse Zaken, Ban Ki-moon, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (SGVN), F. Bensouda, aanklager van het Internationaal Strafhof en B. Pace, president van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof (CICC) aanwezig.
m 3A4A3916De permanente huisvesting van het ICC, gelegen in het duinlandschap tussen Den Haag en de Noordzee, biedt ruimte voor twaalfhonderd werkplekken. Het complex bestaat uit zes torens die op de begane grond en de eerste verdieping met elkaar zijn verbonden. In de grootste toren, de zogenaamde Court Tower, bevinden zich drie rechtszalen en een mediacentrum. m 3A4A3931
In de openbare ruimte op de begane grond kunnen bezoekers naar de publieke tribunes van de rechtszalen en er is een bezoekerscentrum en café gevestigd. Bij de bouw zijn hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid en respect voor de natuur in acht genomen. @RVD

Fotografie: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting