ROYALTY

zt-newsiv-red

Koningin spreekt bij seminar ‘Meedoen Geld(t)’ op De Haagse Hogeschool

3A4A0990b gdHare Majesteit Koningin Máxima hield dinsdag 22 maart bij De Haagse Hogeschool in Den Haag een toespraak bij het seminar ‘Meedoen Geld(t)’ van het lectoraat ‘Financial Inclusion and New Entrepreneurship’ van De Haagse Hogeschool en Qredits Microfinanciering Nederland.

Het seminar richtte zich op de rol die financiële instellingen kunnen spelen bij het stimuleren van economische participatie van mensen.

Bij het seminar waren professionals uit de financiële sector, ondernemers, beleidsmakers, docenten en studenten van De Haagse Hogeschool aanwezig. In ‘Meedoen Geld(t)’ wordt onder meer gekeken naar wat financiële instellingen kunnen betekenen voor zelfstandige ondernemers. 3A4A1003 gdEn ook voor mensen die bijvoorbeeld een carrièreswitch willen maken, studenten met ondernemersaspiraties en mensen in werkloosheidssituaties die weer willen toetreden tot de arbeidsmarkt.

Koningin Máxima ging als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering onder meer in op het belang van coaching en alternatieve financieringsvormen voor ondernemers.

3A4A1011b gdDaarnaast richtte zij zich op de rol van inclusieve financiering voor de persoonlijke ontplooiing van mensen en het vergroten van financiële veerkracht. Inclusieve financiering staat voor betaalbare en veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen. Sinds 2009 is Koningin Máxima speciale pleitbezorger voor de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie pleit zij wereldwijd voor goede toegang tot financiële diensten, in het bijzonder voor mensen in armoedesituaties. @RVD

Fotografie: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting