ROYALTY

zt-newsiv-red

Prinses Laurentien naar Feria Internacional del Libro de Bogotá in Colombia

prinses-laurentien-okt-15-l.jpg-kopieHare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent 19 april samen met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos de Feria Internacional del Libro de Bogotá in Colombia.

Prinses Laurentien verricht aansluitend, in aanwezigheid van president Santos, de opening van het Nederlandse paviljoen op de FILBo. Nederland is dit jaar gastland van de internationale boekenbeurs van Bogotá.

De Feria Internacional del Libro de Bogotá is een van de grootste boekenbeurzen van Latijns-Amerika en trekt jaarlijks ruim 500.000 bezoekers uit de regio. Het Nederlandse paviljoen is ontworpen door MVRDV Architecten. Het grafisch ontwerp is van designer Irma Boom. Het thema van het paviljoen is “design, architectuur en urbanisme”. Doel van het Nederlandse gastlandschap op de Boekenbeurs is de literatuur uit het Koninkrijk in al zijn verschijningsvormen bekendheid te geven in Zuid-Amerika en aandacht te genereren voor de Nederlandse creatieve industrie. Zowel in het paviljoen, op de Feria, als in de stad Bogotá wordt een literair en academisch programma gepresenteerd met auteurs, experts en ondernemers uit het Koninkrijk der Nederlanden. Er zijn speciaal voor deze gelegenheid zo’n 30 Nederlandse boeken naar het Spaans vertaald. De Caribische delen van het Koninkrijk, buurlanden van Colombia, krijgen nadrukkelijk aandacht in het paviljoen en het programma.

Het overkoepelende thema van de FILBo is dit jaar “Paz” (Vrede). Daarmee sluit de beurs aan bij het vredesakkoord dat de Colombiaanse regering dit jaar verwacht te sluiten met rebellenbeweging FARC. Om invulling te geven aan dit thema wordt in het Nederlandse paviljoen een tentoonstelling over het leven van Anne Frank ingericht. De tentoonstelling beoogt Colombiaanse jongeren bewust te maken van de noodzaak mensenrechten te verdedigen en minderheden te beschermen.  

Tegelijk met de Feria vindt een handelsmissie plaats van zo’n 15 bedrijven uit de creatieve industrie uit Nederland, Aruba en Curaçao. De bedrijven oriënteren zich op de kansen die de Colombiaanse markt biedt op het terrein van architectuur en stedelijke ontwikkeling. Prinses Laurentien heeft een ontmoeting met de deelnemers van de handelsmissie en hun potentiële Colombiaanse samenwerkingspartners.

Prinses Laurentien is in Bogotá van maandag 18 tot en met woensdag 20 april. Tijdens haar verblijf zal zij ook enkele alfabetiserings- en leesbevorderingsprojecten bezoeken. Prinses Laurentien is Speciaal Gezant Geletterdheid voor UNESCO. @RVD

 studiopijlman-hosting