ROYALTY

zt-newsiv-red

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima doen mee aan NLdoet

002-NLdoet-12maart-2016Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima en leden van de Koninklijke Familie hebben op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn zaterdag aan de slag gegaan bij speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn. Deze buurt- en speeltuinvereniging bestaat al sinds 1951 en is dé ontmoetingsplek voor de buurt. De Koning en Koningin hebben meegewerkt aan het kruien van nieuw zand naar de zandbak en het reinigen van de speeltoestellen.

Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prins Floris en Prinses Aimée hebben zich op vrijdagochtend ingezet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder een beperking. Wekelijks komen zo´n 200 kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking naar de manege om met behulp van paarden hun welzijn te bevorderen.

004-NLdoet-12maart-2016De Koninklijke Familie ging aan de slag met timmer- en schilderwerk, het begaanbaar maken van bospaden voor ruiters en hun begeleiders en het rijden met een huifbed voor mensen met een meervoudige beperking.

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven hielpen vrijdagmiddag mee in het Brandweer- en Stormrampenmuseum in Borculo. Zij poetsten met andere vrijwilligers de brandweerwagens en maakten het museum klaar voor het nieuwe seizoen.

Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita verzorgden een vroege paaslunch voor ouderen in de Haagse Rode Kruiswinkel.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. @RVD

 

Foto's: @Oranjefonds - Bart Homburg

 studiopijlman-hosting