Nieuws

zt-newsiv-red

U2 met Joshua Tree Tour naar Amsterdam

u2-joshua-tree

Vandaag maakteLive Nation bekend dat U2 dit jaar terugkomt naar een beperkt aantal stadions met U2: The Joshua Tree Tour 2017, die in het teken staat van het 30-jarig bestaan van dit legendarische album. Op 29 juli staat de band in Amsterdam ArenA.

Bij elke show wordt het album in zijn geheel gespeeld en de band wordt tijdens deze tour vergezeld door een aantal special guests. In Noord Amerika staan in de verschillende steden Mumford & Sons, OneRepublic of The Lumineers in het voorprogamma en Noel Gallagher’s High Flying Birds in Europa.

 

De kaartverkoop voor U2: The Joshua Tree Tour 2017 gaat op maandag 16 januari van start in Europa en op dinsdag 17 januari in Noord Amerika. Van woensdag 11 januari 9.00 uur tot vrijdag 13 januari 17.00 uur is er een speciale pre-sale voor leden van de U2 fanclub via U2.com waarin leden zowel staanplaatsen als gereserveerde zitplaatsen kunnen kopen met een limiet van 4 kaarten per persoon.  Het limiet tijden de reguliere kaartverkoop is 6 kaarten per persoon.

 

Het album The Joshua Tree, uitgebracht op 9 maart 1987 door Universal, met daarop de hitsingles “With Or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” en “Where The Streets Have No Name” is het eerste album waarmee U2 een nummer 1 positie in de Verenigde Staten behaalt en komt ook wereldwijd bovenin de albumlijsten, waaronder in de UK en Ierland. Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd groeien Bono, The Edge, Adam Clayton and Larry Mullen Jr volgens het muziekmagazine Rolling Stone uit van helden tot supersterren.


Time Magazine plaatst U2 op de cover van de april editie in 1987 en roept de band uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Een beslissend jaar volgt, waarin ze van concerten in concertzalen naar de stadions gaan om aan de gro te vraag naar tickets te kunnen voldoen en zijn ze op weg een van de grootste live acts ter wereld te worden die ze vandaag de dag nog steeds zijn. In de twaalf maanden die volgden creëerde het viertal iconische momenten zoals de met een Grammy Award bekroonde clip met daarin het bekende optreden op het dak van een drankwinkel in Los Angeles wat een verkeersontstopping veroorzaakte, het winnen van een BRIT Award en twee Grammy Awards voor o.a. album van het jaar, de eerste die ze ontvingen van 22. Hiermee zijn ze de meest bekroonde rockband in de geschiedenis van de Grammy Awards.

 

Het vijfde album van U2 The Joshua Tree werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois en bevat het kenmerkende iconische artwork van fotograaf Anton Corbijn. De opnames vonden plaats in de Windmill Lane Studios in Dublin en in Danesmoate, het huis dat later de thuisbasis van bassist Adam Clayton werd.

 

 studiopijlman-hosting