INTERVIEWS

zt-newsiv-red

Interview met Angie White

m 14 kopieAngie White was een van de artiesten die recent optraden op Delft op Zondag, een concept van Charles van Harling in samenwerking met het Hampshire Hotel te Delft. Recent was Angie White aan de beurt. Daar nam Dexter Reijsmeijer een interview met haar af.

Elke zondag ontvangt Charles van Harling twee artiesten in het Hampshire Hotel die voor een select gezelschap muziek gaan maken. 

Op zondag 5 juli was het dus de beurt aan Angie White om de muzikale reeks van Delft op Zondag af te sluiten voor de zomerstop. 

m 11 kopieMuziek en dans

Angie White is een 21-jarige zangeres die ook haar eigen nummers schrijft. Angie heeft vanaf haar zesde levensjaar altijd gedanst op hoog niveau. Ze heeft zelfs voor de toen nog koningin Beatrix mogen dansen. Nadat haar Middelbare School opleiding en 2 jaar HBO klassiek ballet aan het conservatorium in Den Haag heeft ze nog een jaar moderne dans gevolgd aan Codarts in Rotterdam. Totdat ze besefte ze dat ze liever full time zangeres wilde zijn. Ze besloot om hier keihard voor te werken om haar droom te kunnen realiseren. Zo kreeg ze zangles van Muriel van Dinteren bij het Nederlands Zang College in Amsterdam. Recentelijk nog sloot de populaire Surinaamse zanger Kenny B. zich bij haar aan om zijn stemgeluid te verbeteren om zo nog beter zijn hit ‘Parijs’ te kunnen zingen. Mogelijk heb je Angie al eens eerder gezien op de televisie. Ze heeft meegedaan met The Voice Of Holland en was te zien in X-Factor waar ze samen met haar groep Rebels Ink. gecoacht werd door Gordon. 

m 4 kopieDancetrack

DJ’s EV&R geloofden in Angie en vroegen haar om de vocalen te verzorgen voor hun dancetrack ‘New York’. Dit nummer wordt goed opgepakt in de media en komt regelmatig voorbij op Radio NPO 3FM. Giel Beelen draaide de plaat voor het eerst en was razend enthousiast. Hij vroeg wie het nummer had ingezongen en startte de plaat voor een tweede keer omdat hij het zo'n lekker nummer vond. Al met al heeft Angie White op haar 21e levensjaar al heel veel bereikt om trots op te zijn. Momenteel is Angie druk bezig met het afmaken van haar eerste eigen album. De basis van haar muziek is jazz, maar ook country, pop en dance komen voorbij. 

m 20 kopieLevenslessen

Voor een select gezelschap speelde Angie op zondag 5 juli tijdens Zondag op Delft in het Hampshire Hotel een aantal van haar nieuwe nummers die nog nooit eerder live werden vertolkt. Ze werd bijgestaan door Roy C Scott (toetsen, zang) en Zias op ’t Eynde (toetsen, zang). 

Songs De nummers die Angie schrijft bevatten boodschappen, vooral levenslessen. White zet haar gevoel om in teksten. Veelal komen de mooiste nummers tot stand als ze emotioneel is. Ze gaat dan een strandwandeling maken of zoekt een rustige plek op in de natuur. Hierdoor heeft ze alle rust en kan haar hoofd het werk doen. 

m 15 kopieSongteksten

White vindt dat mensen zich in het leven te druk maken om kleine dingen. "Terwijl er aan de andere kant van de wereldoorlogen zijn, mensen die honger lijden en armoede. Dan maken wij ons hier druk dat we in de file staan of maken we ruzie om kleine dingen. Ik wil dat mensen na gaan denken over het leven, daarom heb ik ‘Running Out Of Time’ geschreven" zegt ze. ‘I See You’ heeft Angie geschreven omdat ze bang is voor de liefde. Ze is bang dat het verkeerd afloopt. "Sommige mensen vallen voor een bepaald persoon, maar ik val letterlijk. Daar moet ik mee leren omgaan, daar gaat dit nummer over". ‘Lay This Down’ heeft een melodie die meteen goed werd opgepakt en zachtjes werd meegeneuried door de aanwezigen. Angie is een vrouw met een grote rugzak. Ze heeft veel dingen meegemaakt in het leven en ze is nog steeds druk bezig om alles te verwerken. In het nummer probeert ze haar verleden achter zich te laten, maar ze weet niet zo goed hoe. Een krachtig nummer dat zeker internationale hitpotentie heeft. 

m 5 kopieAankomend album

Helaas moet er nog even gewacht worden tot het album - waar negen nummers op komen te staan - uitkomt. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de muzikale partij door de Belgische muzikant Roy C Scott. Angie White schrijft de teksten en Roy maakt de muziek erbij. Naast Angie’s eigen muziek, duikt ze ook regelmatig de studio in met Ferri Somogyi (GTST). De twee zijn ooit met elkaar in contact gebracht en de chemie was er meteen. Angie schrijft nummers en Ferri produceert de beat. Ook hier moet nog even op gewacht worden, maar het wordt veel belovend! 

De single ‘Break It’ is al een tijdje uit, maar is vanaf vandaag te vinden in iTunes. Ook ‘Bring It Home’ is maar voor €0,99 te koop via de digitale muziekshop en is zeker de moeite waard om te beluisteren. 

Voor meer informatie over Angie White bezoek je www.angiewhite.nl. Ook op Facebook is Angie te vinden onder de naam Angie White Offical of klik op deze link: https://www.facebook.com/thisisangiewhite 

Tekst en fotografie: Dexter Reijsmeijer - www.DextairPhotography.nl 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting