INTERVIEWS

zt-newsiv-red

Interview met Willem Voogd over Mees Kees op de Planken

Op woensdag 3 december gaat de nieuwe Mees Kees-film Mees Kees op de Planken in de bioscopen draaien. Met Willem Voogd weer als Meester Kees in het derde en laatste deel in de Mees Kees-film trilogie.

m Mees Kees Willem Voogd Mees Kees op de Planken credits Victor Arnolds

 

Hoe kijk je terug op het Mees Kees-avontuur?

Met een heel goed gevoel. Ik heb aan elke film heel veel plezier beleefd. Omdat de setting steeds weer anders was betekende dat telkens weer nieuwe uitdagingen. Mees Kees is een lieve film met mooie scenes. Ook in Mees Kees op de Planken zitten weer bijzondere momenten. Heel leuk en heel fijn om te spelen.

 

m Mees Kees Willem Voogd en Marie-Louise Hannah Hoekstra Mees Kees op de Planken credits Victor ArnoldsIs er veel veranderd aan de rol van Mees Kees in dit derde deel?

Het personage Mees Kees verandert in ieder deel. In deze laatste aflevering zie je dat duidelijk. Hij is ook volwassen geworden. Mees Kees is niet meer de schuchtere, naieve stageaire op de basisschool die hij in het begin was.

 

Hoe is het om met veel kinderen op de set te werken?

Soms is het vermoeiend, maar ook weer heel erg leuk. Voor kinderen is het moeilijk om hun concentratie tijdens een lange en vermoeiende draaidag vast te houden. Aan de andere kant hebben ze zoveel energie. Het acteren doen ze helemaal op gevoel en daar komen soms hele verrassende dingen uit.

 

m Mees Kees Willem Voogd krijgt een toer van Gerda Havertong door de werkplaats Mees Kees op de Planken credits Victor ArnoldsVind je het jammer dat dit de laatste Mees Kees-film is?

Ik kijk er zeker met een beetje heimwee op terug. Aan de andere kant vind ik drie een mooi getal, een mooie afsluiting van de reeks. Het is meteen ook het beste deel, vind ik. Sterk qua opbouw en thema’s ook. Er wordt op een mooie manier naar het einde toe gewerkt.

 

m Tobias Felix Osinga en Mees Kees Willem Voogd Mees Kees op de Planken credits Victor ArnoldsHeb je al veel nieuwe plannen?

Zeker weten! We zijn begonnen met het draaien van de nieuwe serie ‘Zwarte Tulp’ die vanaf maart 2015 via Videoland Unlimited te zien zal zijn. Dat wordt de Nederlandse Netflix. Ik speel daarin weer een heel ander soort personage. Verder ben ik bezig met het schrijven van een toneelstuk over Jim Morrisson.

 

m Tobias Felix Osinga en Sep Brent Thomassen verkleed Mees Kees op de Planken credits Victor ArnoldsHoe ben je daar zo toe gekomen?

In 2013 schreef en speelde ik samen met theatermaker Ralph Kooijman aan een muzikale voorstelling voor Theater Pavlov. Dat was A Change Is Gonna Come over het leven van soullegende Sam Cooke. Dat is zo goed bevallen dat we nu bezig zijn met een toneelstuk over zanger Jim Morrisson. The Lizard King moet eind maart 2015 in première gaan en is daarna in heel Nederland en België te zien. Maar eerst moet Mees Kees op de Planken nog in de bioscopen komen. Vanaf 3 december kan iedereen weer van zijn avonturen genieten. http://www.meeskeesdefilm.nl/

Door Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting