INTERVIEWS

zt-newsiv-red

Interview met July Talk

July Talk PAPER GIRL EP art3July Talk is een nieuwe Canadese indie-rock band. De muziek is niet in een hokje te passen: het is psych-rock, dan weer rockabilly of blues-rock. Zanger Peter heeft een rauwe stem. In combinatie met hoge stem van zangeres Leah is het een mooi samenspel. Aan het woord is zangeres Leah die alle ins & outs over de band vertelt.

Door Anneke Ruys

Wat wil je aan het Nederlandse publiek kwijt over de 'Paper Girl' EP?

De The PAPER GIRL EP is een soort van introductie tot July Talk. De songs warden gekozen uit de nummers op ons album wat in ons thuisland Canada uitgebracht werd. Zie het als een kijkje in wat wij zijn en wat we te vertellen hebben. Een hoog energie-level, rock en roll die ertoe doet. We genieten ervan om de mensen aan deze kant van de oceaan te ontmoeten en kijken erg uit naar ons bezoek aan Nederland binnenkort.

JULYTALK STUDIO 004CROPWat motiveerde je om muziek te gaan maken?

We zijn allemaal op verschillende momenten en om verschillenden redenen met muziek maken begonnen. Ook hebben we in verschillende bands gezeten voordat we samenkwamen in July Talk. Alle vijf zagen we dit als een mogelijkheid om iets te doen wat we nooit eerder gedaan hadden. Vanaf het begin al zagen we alleen maar uitdagingen. Hoe spelen we harde rockmuziek met een zoet gevooisde zangeres? Hoe houden we de energie genoeg vast zodat mensen uiteindelijk gaan dansen? Hoe doen we dat zonder consessies te doen? Hoe te komen tot een eenheid terwijl we vijf verschillende visies hebben en twee totaal verschillend klinkende stemmen? Het is hard werken geweest maar toch gelukt.

JULYTALK STATION 008Hoe zou je jullie sound beschrijven?

Dynamische rock met teksten die er toe doen en mensen raken.  

Waarom is July Sound anders dan andere bands?

We doen niet iets wat niet eerder gedaan is. Maar misschien zien we muziek door verschillende ogen en spreken erover in onze eigen verzonnen taal. July Talk is een echte live-band. Een dynamische formatie. De essentie van ons project kun je pas echt voelen wanneer we voor een publiek staan. We voelen ons het meest op ons gemak als we kwetsbaar kunnen zijn en het risico van het niet altijd slagen aanwezig is. We zijn mensen van vlees en bloed in de eerste plaats en daarna artiesten. Ons enige doel is om het publiek iets te laten voelen. Voor mij is dat vooral wanneer ik eerlijk kan zijn. Het is iets wat in de muziekindustrie vaak vergeten wordt. 

JULYTALK AIRFIELD 005-SMALLHoe is de band ontstaan?

Peter en ik hebben elkaar in een bar ontmoet en waren meteen verliefd op elkaars stemmen. We begonnen samen te spelen maar realiseerden ons al snel dat we een volledige band nodig hadden. Een band waarin de teksten een belangrijke plaats innemen. Peter vroeg wat gelijkgestemde vrienden om bij de band te komen. Ik herinner me een avond dat we dronken in de bar zaten tegenover de plek waar we elkaar ontmoet hadden. Peter vroeg of ik samen met hem de wereld wilde veroveren. We begonnen in Canada waar we bijna uitverkochte shows speelden.

Wat is je belangrijkste doel?

We stellen onszelf geen doelen omdat we het nu al veel te druk hebben. Al onze verwachtingen werden lang geleden al werkelijkheid. Nu voelt het alsof we een real life versie spelen van een ROCK BAND videogame. Behalve dan dat we onszelf kunnen zijn en echte instrumenten bespelen. Iedere show is een leerproces, iedere stad weer een stap verder en soms zijn er bonusmomenten met gratis bier en een goede nachtrust in een hotel.  

Kijk je uit naar jullie aankomende Nederlandse optredens?

Natuurlijk! We kunnen bijna niet wachten om daar te zijn en jullie landje te veroveren! 

 

NEDERLANDSE OPTREDENS:

 

Mon 09 Jun 2014

Holland

Enschede

Heart n Soul Festival

Wed 11 Jun 2014

Holland

Groningen

Vera

Thu 12 Jun 2014

Holland

Leiden

Qbus

Fri 13 Jun 2014

Holland

Haarlem

Patronaat

Sat 14 Jun 2014

Holland

Utrecht

Molen Park Festival


 videoclip http://youtu.be/iU5qp-cAtOU

 

 studiopijlman-hosting