INTERVIEWS

Interview met Anastacia

ANASTACIA edited-2

Na een paar jaar stilte is zangeres Anastacia terug met een nieuw album. ‘It’s A Man’s World’ is een plaat met covers, oorspronkelijk door mannelijke artiesten gezongen. De zangeres is erg enthousiast over haar nieuwe project én haar aanstaande optredens op de Night of the Proms in Ahoy Rotterdam. Ze vertelt er graag uitgebreid over tijdens een interview in Amsterdam.

Door Anneke Ruys

Je draait nu alweer 13 jaar mee in de muziek.

Waar blijft de tijd…In 1999 brak ik door met mijn album ‘Not That Kind’ en in 2001 met ‘Freak Of Nature’. Daarna kwam het album ‘Anastacia’ in 2004 en ‘Heavy Rotation’ in 2008. Alleen die laatste plaat verkocht niet zo goed als verwacht. Nu hoop ik met ‘It’s A Man’s World’ weer de top te bereiken.

Wat kun je over je nieuwe album vertellen?

Het is een plaat vol met nummers die oorspronkelijk door mannen gezongen werden. Weg met de R & B sound van ‘Heavy Rotation’ en terug naar de poprock. Ik noem het zelf ‘nummers met ballen’ oftewel stoere tracks die helemaal bij mijn stem passen. ‘Sweet Child O’ Mine’ van Guns & Roses, ‘You Give Love A Bad Name’ van Bon Jovi, ‘Use Somebody’ van Kings Of Leon en ‘Back In Black’ van ACDC zijn enkele van de nummers die erop staan.

anastacia1

Ga je ook optreden met deze plaat?

Dat hoop ik wel ja. Maar nu ben ik even druk met andere dingen, zoals met Night of the Proms. Daar doe ik ook een nummer van dit nieuwe album. Verder wat bekende Anastacia-songs, in een klassiek jasje gestoken. Ik vind het helemaal te gek om met een klassiek orkest op het podium te staan. Hiermee komt toch wel een grote droom van me uit.

Hoe gaat het verder met je?

Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Na een moeilijke tijd waarin ik onder meer een scheiding meemaakte, komen er weer positieve dingen op mijn pad. Ik ben vooral erg blij dat ik weer enthousiast met muziek bezig ben. Muziek heeft toch een soort van therapeutische uitwerking op me. Ik zou me geen leven zonder muziek kunnen voorstellen.

anastacia-anastacia-2867681-1480-1000

Wat vind je van de platenindustrie vandaag de dag?

Het is geen gemakkelijke tijd voor artiesten. Vandaag de dag moet je geen muziek maken met als doel er bakken geld mee te verdienen. Dat is nog maar voor enkele artiesten weggelegd. Ik maak gewoon muziek omdat het mijn passie is en ik niets liever doe dan op een podium staan.

Denk je nog wel eens terug aan jouw hoogtijdagen? Toen je de ene hit na de andere scoorde en de ene award na de andere binnensleepte?

Zeker wel en ik ben ook blij dat ik het mee heb mogen maken. Nu zijn het andere tijden en is alles in een rustiger vaarwater terechtgekomen. Ik denk dat ik nu meer tijd heb om te genieten van wat ik doe. Nu voel ik meer vrijheid om datgene te doen wat ik wil. Vroeger moest ik altijs ja en amen zeggen tegen platenmaatschappijen en mensen die alles beter wisten. Nu bepaal ikzelf wat ik wil doen en niemand anders.

anastacia-best-of-you-Its-a-mans-world-cover-single

Hoe kijk je naar de toekomst?

Met een heel goed gevoel. Ik ben met leuke dingen bezig. Volgend jaar ga ik weer een album opnemen met eigen materiaal en ook daar verheug ik me op. Jullie gaan de komende tijd weer veel van Anastacia horen! In ieder geval zie ik jullie op 23 en 24 november in Ahoy Rotterdam.

www.anastacia.com

www.notp.com

 studiopijlman-hosting