zt-newsiv-red

Artikelen

Robin Gibb in de HMH: foto's

IMG_0090a_GD

Gisteren gaf Robin Gibb een concert in de Heineken Music Hall. Daar kwamen songs van de Bee Gees voorbij, maar ook solosongs van de zanger.

Het concert van Robin Gibb was eigenlijk gepland voor 31 augustus. Toen moest hij wegens gezondheidsredenen het concert afzeggen. Gisteren vond het alsnog plaats voor een niet uitverkochte Heineken Music Hall. Het voorprogramma werd verzorgd door het nieuwe Nederlandse talent Ruben Hein.

IMG_0002a_GD_Ruben_Hein2

Ruben Hein

Robin Gibb in zijn eentje is toch wel heel wat anders dan een concert van de Bee Gees. Dat werd al snel duidelijk. De Bee Gee is gezegend met een mooie stem die ook gisteren vooral tot uiting kwam in de liedjes waarin hij zelf de lead in heeft, zoals ‘Massachussettes’, ‘I Started A Joke’ of ‘New York Mining Desaster 1941’. Maar in songs uit de bekende film als Saturday Night Fever’, ‘Too Much Heaven’ en ‘Tragedie’ mis je toch wel de hoge stem van broer Barry Gibb. De vocalen in die liedjes werden wel opgevangen door een vrouwenkoor, maar haalden het helaas niet bij de originelen.

IMG_0033a_GD

De Bee Gees hebben heel wat legendarische nummers op hun naam staan. Dat realiseer je je eens te meer wanneer je bijna alle songs herkent die er tijdens het concert voorbijkomen. Meegezongen werd er zeker door het grotendeels uit veertigers, vijftigers en meer bestaande publiek dat tegen het einde van de show van hun stoelen afkwamen en vrolijk meedanste op dansbare liedjes als ‘You Should Be dancing’ en ‘Staying Alive’.

Menigeen realiseerde zich wel hoe bijzonder het was om ‘legende’ Robin Gibb live aan het werk te zien, al was het gemis van de andere stemmen te groot om er een echt Bee Gees getint concert van te maken.

Foto’s copyright Anneke Ruys

IMG_0043a_GD

IMG_0047a_GD

IMG_0050a_GD

IMG_0108a_GD

 


 


 

 studiopijlman-hosting