zt-newsiv-red

Artikelen

a-ha in de Heineken Music Hall: foto's

A_ha_03

Zondag gaf de Noorse popgroep a-ha een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall. Daar herleefden de jaren tachtig met songs van weleer, maar ook wat nummers van van nu.

Het Noorse trio a-ha wist met hun synthesizerpop halverwege de jaren tachtig een enorme populariteit op te bouwen met singles als ‘Take On me’ en ‘The Sun Always Shines On TV’ van het debuutalbum ‘Hunting High and Low’. Ook het opvolgende album was een millionseller en leverde twee hits op: ‘I’ve Been Losing You’ en ‘Cry Wolf’ en daarna volgden nog wat kleinere hitjes.

Het eenmalige concert in de HMH was onderdeel van hun Farewell Tour. A-ha zet er een punt achter na een carrière van 25 jaar. Op 4 december 2010 sluiten ze in thuisland Noorwegen hun afscheidstournee af met een optreden in Oslo.

Het optreden in Amsterdam had een duidelijk nostalgisch tintje. Er was een geweldige opening met een spectaculaire lichtwand. Het nog steeds jeugdig ogende trio werd met veel enthousiasme ontvangen door een publiek dat veel nummers meezong. Het moet een mooi gevoel zijn om zo je carrière af te sluiten. Maar de fans zullen hen altijd blijven herinneren.

Foto's: copyright Bart Heemskerk

A_ha_01

A_ha_02

A_ha_05

A_ha_06

A_ha_07

A_ha_09

A_ha_10

A_ha_12

A_ha_13

A_ha_14


 studiopijlman-hosting