Evenementen

Fotoserie: Drie dagen lang genieten van AnimeCon

750 animecon2018 079 annekeruysLiefhebbers hebben de weg naar AnimeCon al lang gevonden. De strip- en animatie conventie trekt ieder jaar meer bezoekers en krijgt er steeds nieuwe fans bij. Inmiddels trekt het festijn al zo'n 25.000 bezoekers. 

Tussen 15 en 17 juni wordt World Forum in Den Haag bevolkt door liefhebbers van manga, cosplay, anime en games. Er heerst een hele bijzondere sfeer en dat is meteen voelbaar wanneer je binnenkomt. Vele verklede mensen wachten je op en voeren je mee in hun speciale wereld. Vriendelijkheid heerst alom, net als de bereidheid om te poseren voor de camera.

 

750 animecon2018 006 annekeruysAnimeCon is onmisbaar voor de fans van het evenement wat alweer twintig jaar bestaat. In 1999 vond de eerste editie plaats in Rotterdam, daarna Veldhoven, Haarlem en Almelo (9 edities) met als laatste Den Haag (6 edities).

 

3A4A1995 copy

AnimeCon groeit steeds verder en een groeiend aantal bezoekers van allerlei leeftijden en achtergronden weet hun weg naar de conventie te vinden. World Forum is nu te klein en de urgentie bestaat om uit te breiden. Om die reden gaat het event volgend jaar weer terug verhuizen naar Rotterdam. Ahoy heeft dan de eer om het te huisvesten. 

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage