Evenementen

zt-newsiv-red

Veelkleurig Fruitcorso trekt door straten van Tiel: Foto’s

1K6A0093aHet was weer een prachtig gezicht: het Fruitcorso Tiel dat op 16 september door de straten trok. De mooiste fruitcreaties kwamen voorbij. Zelfs de regen weerhield de mensen niet om massaal naar de binnenstad van Tiel te komen.

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven: allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt.

m 1K6A0008De eerste prijs ging dit jaar naar Buren m3e 'Monsieur Carillon' van ontwerpers Dennis Voorendt en Jochem Schoots. Hun originele wagen kreeg de meeste punten van de jury. Buren won ook vorig jaar en won vier van de laatste zes edities van het corso. Het ontwerpersduo brak met deze winst een record: 11 maal wisten zij het corso bij verschillende clubs op hun naam te schrijven. Harry van den Broek had het oude record van tien overwinningen in handen.

m 1K6A9970 3Ook Maas en Waal oogstte veel lof onder corsobouwers en publiek met hun transparante ontwerp Duikvlucht. Daarin is met behulp van honderden draden een onderwaterwereld met duikende pinguïns gemaakt. De jury beloonde het ontwerp met een derde plek (317,5 punten). Ook kreeg Maas en Waal de Teun Luijendijkprijs voor de meest innovatieve wagen van het corso.

m 1K6A0074 2Het Fruitcorso ademt pure passie. De wagenbouwers hebben vele maanden keihard gewerkt aan hun creaties. Fruit is het, zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. De corsostoet bestond dit jaar uit veertien grote wagens en zes jeugdwagens.

 

m 1K6A0052Het Fruitcorso is een uniek evenement door de originaliteit en creativiteit die de ontwerpen uitstralen. Ieder jaar slagen de vele vrijwilligers er weer in de wagens nog mooier en spectaculairder te maken, mede dankzij de technische hoogstandjes en de creatieve ontwerpen. De 'ah's en oh's' waren ook dit jaar niet van de lucht.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting