FESTIVALS & EVENEMENTEN

Grootse Brabantsedag Heeze in aantocht

m 1K6A8750 2Zondag 26 augustus 2018 wordt de grootste theaterparade van het jaar opnieuw het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze.

Binnen het thema van deze 61ste editie, 'Van Ravenstein tot Roosendaal', kozen de bouwgroepen zestien locaties in Noord-Brabant voor deze theaterparade.

 

m 1K6A6870De grootste en mooiste theaterparade van het jaar begint om 13.30 uur. De pre-parade begint om 12.30 uur. Bezoekers hoeven zich geen moment te vervelen. De hele dag door worden zij vermaakt met tentoonstellingen, muziek, (straat)theater, vermaak, vertier en horeca. VOF De Kunst en Flairck treden onder meer op. Brabantsedag verbaast ieder jaar weer en je wordt er helemaal door meegesleept.

 

m 1K6A8662In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gerelateerd aan een thema en aan Brabant. De 16 wagenbouwersgroepen vertalen die creatief naar deze tijd. Het resultaat: voorbijtrekkend totaaltheater met originele ontwerpen en gedurfde techniek, dat in een paar minuten een compleet verhaal vertelt.

 

m 1K6A8667Het thema van de 61ste Brabantsedag is Van Ravenstein tot Roosendaal: Bij het thema hoort een lijst van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Noord-Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus 'van Ravenstein tot Roosendaal'. Uit die lijst kozen de wagenbouwersgroepen 16 Noord-Brabantse plaatsen. Aan elke plaats is een significante gebeurtenis of persoon gekoppeld uit het verre verleden tot 31december 1920, de periode waarin onderwerp en ontwerp zich moeten afspelen.

 

Foto's Brabantsedag 2017: Anneke Ruys

 

www.brabantsedag.nl