CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Macy Gray zorgt voor bijzondere sfeer in Annabel

m 3A4A9983Op woensdag 5 juni gaf de Amerikaanse soul zangeres Macy Gray een concert in Annabel. Dat zorgde voor een bijzondere avond met een uitbundig publiek.

Macy Gray heeft ongetwijfeld de meest meest herkenbare stem in de muziekwereld. Macy kwam eind jaren negentig op tijdens de neo-soulbeweging, waar ook Angie Stone en Erykah Badu deel van uit maakten, maar geeft wel een geheel eigen draai aan het genre. Een van haar bekendste nummers is "I Try" waar ze in 2001 een Grammy voor in de wacht sleepte. Met haar expressieve mimiek, rasperige stem en flamboyante uiterlijk zorgt Gray voor een show die je niet snel zult vergeten.

 

m 3A4A0036Nadat Macy Gray haar publiek in Poppodium Annabel even lang laat wachten, is het eindelijk zover: de extravagante soulzangeres betreedt het podium. In haar lange jurk, met een veertjes stola om haar nek en de voeten gestoken in veel te grote, witte schoenen met hoge hakken schrijdt ze van links naar rechts over het podium van de warme, intieme zaal. Het optreden moet even op gang komen en Macy zoekt naarstig naar de klik met haar publiek. Die komt na een half uur echt op gang en dan voelt het meteen van beide kanten goed. Dan komt ze los en kan ze ook echt genieten van het contact met de fans. Ze laat hen meezingen en klappen en ook meeswingen.

 

m 3A4A9990Gray is altijd een buitenbeentje geweest en ze etaleert graag dat 'anders zijn' en steeds een eerbetoon aan het afwijkende. Met de karakteristieke, rasperige stem, haar hoog opstaande Afro kapsel en haar uitbundige expressie weet ze ook het Rotterdamse publiek al snel in te pakken. Met haar expressie en haar uitzonderlijke performance, maar zeker ook met haar muziek. Tijdens de show komt een scala aan verschillende liedjes voorbij, van eigen nummers als I Try, Beauty in the World en Sexual Revolution tot Creep van Radiohead en My Way van Frank Sinatra als afsluiter.

 

m 3A4A0033Gray wordt begeleid door een virtuoze band die vol enthousiasme de artiest begeleid. Het wordt een avond vol swingende momenten, maar ook rustige ogenblikken. Zeker een memorabel optreden, waarna het publiek tevreden naar huis gaat.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting