CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Paul Weller met mooie Paard van Troje show: Foto's

m 3A4A0146 2Op 8 juni gaf Paul Weller in de Haagse Paard van Troje een concert in het kader van zijn nieuwe album 'A Kind Revolution'.

Paul Weller is al een paar decennia één van de grootste Britse rockers. Hij wordt door de Engelse pers gezien als de man die halverwege de jaren negentig de Britpop weer nieuw leven heeft ingeblazen. Als een van de meest geliefde artiesten van Groot Brittanië is hij van invloed geweest op vele bands zoals Oasis, Blur en Arctic Monkeys.

 

m 3A4A0161In een volledig uitverkocht Paard van Troje, gevuld met veel fans van het eerste uur die van heinde en verre naar Den Haag zijn gekomen, geeft Weller met zijn vijfkoppige band een mooi optreden. De 'Modfather' die in de jaren zeventig en tachtig furore maakte als frontman van de legendarische punkband The Jam, gevolgd door The Style Council is zeker going strong!. Weller is nog steeds actief en actueel en bracht dus recent een alom geprezen album uit. Het plezier straalt eraf op het podium bij Weller en zijn mannen.

 

m 3A4A0191Voor veel van de aanwezigen wordt het een nostalgisch optreden, al zijn niet alle nummers greatest hits. Nummers als Ever Had It Blue, She Moves en Peacock worden uitbundis gespeld en ontvangen. Het totale optreden bestaat uit drie delen. Een anderhalf uur durende set en nog drie kwartier aan extra's. Die laatste bestaan onder meer uit een mooi akoestisch deel, wat het 'gewone'optreden rap opvolgt. Daarin komt meteen Weller's grootste solohit aan bod You Do Something To Me.

 

m 3A4A0140Wanneer na anderhalf uur spelen de lichten uit blijven en er een nieuwe gitaar ingeplugd wordt, weet het publiek dat er meer volgt. Zoals de mooie akoestische set waarin Wild Wood als eerste aan bod komt: kippenvel! Gevolgd door Dusk Till Dawn en ook What Would He Say. Het tweede encore blok begint met These City Streets en eindigt met ChangingMan.

 

Het is uiteindelijk twee uur en een kwartier genieten voor het gretige Paard van Troje publiek wat er maar geen genoeg van kan krijgen. Weller en zijn band geven de fans waar ze om vragen en dat is een onvergetelijk concert waar nog lang over nagepraat kan worden.

 

Fotografie en verslag: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting