CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Caro Emerald sluit Emerald Island Tour af in Caprera: Foto's

m 3A4A9469 2Vanaf maart is Caro Emerald te zien geweest met een aantal shows op Nederlandse bodem. Gisteren sloot de zangeres haar Emerald Island Tour met verve af in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

m 3A4A9563Met de Emerald Island Tour - genoemd naar haar meest recente EP 'Emerald Island'- stond Emerald in onder meer Koninklijk Theater Carré, TivoliVredenburg en De Oosterpoort. Daarvoor deed ze maar liefst 25 concerten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waaronder de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen. Op 20 mei stond de zangeres dus in het mooiste theater van Nederland: Caprera in Bloemendaal. Tussen de duinen en het bos ligt het prachtige openluchttheater Caprera. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en de omgeving heeft een magische sfeer.

 

m 3A4A9508Op een mooie, nog ietwat koude avond treedt de band rond half negen aan. Ietsje later betreedt Caro Emerald onder luid applaus het podium. De zangeres is hoog zwanger, maar dat weerhoudt haar er niet van om uitbundig te zingen, te dansen en te swingen. Voor deze tour is Caro Emerald qua genre wat geswitcht. De jazzy nachtclubmuziek heeft plaatsgemaakt voor het genre exotica, al zitten de jazzsferen er ook zeker nog in. Caro Emerald heeft roots in Aruba (haar moeder komt ervandaan) en ze vindt het leuk om dat terug te laten komen in haar muziek.

 

m 3A4A9569Tijdens het optreden komen nummers van de Emerald Island EP aan bod, maar ook de grootste hits weerklinken uitbundig. Emerald heeft sinds haar doorbraak in 2009 heel wat hits gehad: 'Back It Up', 'That Man', 'Tangled Up' , 'Stuck' & more. Ze komen ook zeker voorbij tijdens het optreden in een stijf uitverkocht Caprera. Het is zo vol dat zelfs de trappen aan weerszijden bezet zijn. Het geeft zo ook een bijzondere, saamhorige sfeer.

 

m 3A4A9487Caro Emerald geeft een sprankelend optreden met veel afwisseling, waarin een grote rol weggelegd is voor haar virtuoze band, die de sterren van de hemel speelt. Emerald heeft er niet veel moeite mee om het publiek tot swingen te verleiden. De mensen staan halverwege het optreden massaal op en laten zich meevoeren op de tropische, jazzy ritmes van Caro Emerald en haar band. Een concert in Openluchttheater Caprera is en blijft een bijzondere beleving die je niet snel vergeet.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting