CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Kandace Springs brengt soulvolle jazz naar LantarenVenster

m 3A4A9750bDe Amerikaanse zangeres en pianiste Kandace Springs gaf op 11 mei een concert in LantarenVenster te Rotterdam.

 

Springs stond vorig jaar al op North Sea jazz. In een klein zaaltje binnen Ahoy maakte zij toen met een intiem concert diepe indruk op de liefhebbers van haar soulvolle jazzklanken. In artiesten als Roberta Flack, Nina Simone en Ella Fitzgerald bewondert Springs volgens eigen zeggen hun natuurlijke manier van zingen en dat hoor je duidelijk in haar performance terug.

 

m 3A4A9731aSprings is soul, maar ook jazz en een vleugje pop en zelfs een tikkeltje klassiek. De zangeres woont in New York, maar groeide op in Nashville, als kind van een veelgevraagd sessiemuzikant. Deze moedigde haar aan om muziek te maken. Aanvankelijk wilde ze jazzzangeres worden, maar Norah Jones inspireerde haar om ook soul en pop te omarmen.

 

m 3A4A9776In LantarenVenster krijgt het publiek dit allemaal te horen. Muisstil is het in het kleine, intieme zaaltje dat wonder boven wonder niet eens uitverkocht is. De mensen die er wel zijn genieten met volle teugen van de zangeres en haar bescheiden, uit slechts een drummer en een bassist bestaande, begeleidingsband. Springs zingt met een diepe, rokerige stem die soms ook helder kan klinken.

 

Het optreden van de 28-jarige zangeres uit Nashville, bestaat grotendeels uit nummers van haar Blue Note debuutalbum ‘Soul Eyes’ met daarop mooie songs als ‘Talk To Me’, ‘Place To Hide’, ‘First Time I Ever Saw Your Face’ van Roberta Flack en ‘Stay With Me’ van Sam Smith, het nummer waarmee zij the late great Prince inpakte en daarna uitnodigde voor de dertigste verjaardag van ‘Purple Rain’. Beide covers weerklinken ook in LantarenVenster en wel in een geheel eigen Kandace Springs-interpretatie.

 

m 3A4A9740Met een concert van krap anderhalf uur weet de zangeres de aanwezigen diep te raken. Ze sleept je mee in haar songs, waardoor je ademloos naar haar luistert. Na het optreden verlang je zeker naar meer en dat is een goed teken.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting