CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Alleskunner Jett Rebel bouwt Haags poprock feestje in Paard van Troje

m 3A4A8313Jett Rebel gaf op 20 april een geheel uitverkochte show in Paard van Troje. Daar speelde hij de sterren van de hemel tijdens een paar uur durende show.

 

Jett Rebel en Paard van Troje zijn de perfecte match. Dat is al af het begin van de show gisteren al duidelijk. De alleskunner is helemaal klaar voor wat hij zelf typeert als nu al ‘de beste show’ uit zijn nieuwe ‘Superpop’ concerttour. Met een tot de nok gevuld Paard van Troje kan de superster doen waar hij zin in heeft en daar maakt hij gretig gebruik van. Het wonderkind voelt zich als een vis in het water in ‘zijn’ stad waar hij naar eigen zeggen veel te weinig optreedt. En dat komt hij wel even goedmaken met een concert dat staat als een huis en waarin hij zijn Haagse publiek regelmatig prijst.

 

m 3A4A8304Rebel (het alter-ego van Jelte Tuinstra) is met zijn androgyne voorkomen en allure van een giga-popster één van de geliefdste Nederlandse podiumattracties van het moment. Een ongelooflijk goede muzikant die werkelijk alles kan spelen. Hij schrijft, produceert, arrangeert en neemt bovendien alle instrumenten op zijn albums zelf voor zijn rekening. Het Paard wordt vooral getracteerd op een vette pop/rockshow met alles erop en eraan. Eigen nummers, maar ook tributes aan Neil Young, Alain Toussaint en Glen Campbell. Artiesten waar hij van houdt en waar hij veel naar luistert, zegt hij.

 

m 3A4A8256Super Pop is de tour genoemd naar zijn meest recente plaat en is een verzameling van pakkende popliedjes. Op zijn vorige albums waren al duidelijk invloeden uit de 60’s te horen maar op Super Pop gaat het van Paul McCartney naar The Beach Boys en door naar Billy Joel.

Na de experimentele en de blues-rock plaat zijn we met Super Pop weer terug bij vertrouwde ‘Hits For Kids’. Dit alles bij elkaar laat de belachelijke veelzijdigheid van Jelte zien en bewijst dat de Super Pop Tour voor iedereen is.

 

m 3A4A8268Het is in ieder geval een optreden waar de vonken vanaf springen met veel solo’s van Rebel en strak spelende band. Tussendoor zijn er praatjes met het gretige publiek en zo nu en dan een muzikaal rustpuntje. Dan kruipt Jett achter zijn piano en speelt ook daar de sterren van de hemel. Jett voelt zich helemaal op zijn gemak en dat zegt hij ook regelmatig. Hij weet dan ook van geen ophouden en gaat dan ook veel verder dan de anderhalf uur die een concert doorgaans duurt. Geen probleem voor de fans. Voor hen mag een concert van hun held ook wel tot ver na het middernachtelijke uur doorgaan.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting