CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Ruth Jacott straalt als nooit tevoren: Foto's

m 3A4A8115Ruth Jacott maakt met haar theatershow RUTH momenteel een succesvolle theatertournee door het land. Gisteren was de theaterdiva in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn.

 

Als je naar een show van Ruth Jacott gaat weet je van tevoren dat je getrakteerd wordt op een avondje ongelimiteerd entertainment. Jacott is een vrouw die alles aan kan, met haar stem en ook qua performance. Drie jaar ging ze niet op tournee om nu weer stralend naar het podium terug te keren. Dat doet ze met een theatershow vol met afwisselend ontroerende ballades en opzwepende uptempo liedjes, met veel swingmomenten en bijzondere, persoonlijke verhalen. Het is vooral een show waarin Ruth zichzelf is en ook alle facetten van haar persoonlijkheid laat zien.

 

m 3A4A8092Ruth stond al eerder in Theater Castellum en het optreden is dan ook een weerzien met vertrouwde gezichten. Met fans van voorheen en nieuwe bewonderaars, die haar enthousiast onthalen en gewillig meedoen als er meegezongen moet worden. Al gaat dat in het begin ietwat schuchter en komt het publiek pas in de tweede fase van de show echt uit de stoelen. Ruth heeft er zin in en bruist van de energie. Ze ziet er afgetraind en fit uit en laat tijdens de show veel kanten van zichzelf zien, van stoer tot glamoureus. Ruth Jacott is een artiest met allure, die op het podium met volle teugen kan genieten. Een vrouw die een publiek een hele avond lang mee weet te nemen naar een positieve, blije en troostvolle wereld. Zet je zorgen even opzij en geniet van de theatershow RUTH!

 

m 3A4A8069 2De show kent veel verrassingen waarbij behalve de Nederlandse kant ook de Surinaamse roots niet worden vergeten. Op het podium deelt Ruth Jacott met het publiek haar liefde voor deze twee werelden. Muzikaal levert dat het swingende, typisch Surinaamse nummer ‘Sranang’ op. Dat doet ze in een kleurrijke jurk met aan de ene kant de Surinaamse vlag en aan de andere de Nederlandse kleuren. De Nederlandse wereld staat in de spotlights met ‘Ik hou van Holland’ inclusief een spontane klompendans van de bandjongens. Daarna volgt een blokje nummers van artiesten die ze bewondert: Willeke Alberti, Paul de Leeuw en André Hazes.

 

m 3A4A8128Haar jonge 5-koppige begeleidingsband – met wie ze het volgens eigen zeggen ‘lekker, lekker, lekker’ heeft – wordt regelmatig in het zonnetje gezet en om hun talenten geprezen. Ruth entertaint en emotioneert tegelijk in een dynamische show met vooral Nederlandstalige songs, voor haarzelf geschreven maar ook nummers die ze leent van anderen. Haar kersverse album komt aan bod, net als veel van haar hits: ‘Ik kan niet zonder jou’, ‘Leun op mij’ en ‘Hartslag’ weerklinken naast liedjes van het nieuwe album ‘Ik adem je in’.

 

RUTH neemt je meer dan twee uur lang mee langs een groot aantal van haar vertrouwde hits en verrassend nieuw repertoire. Tijdens een show die zo afwisselend is dat je je geen moment hoeft te vervelen. Een memorabele avond voor al diegenen die Ruth Jacott al jaren op handen dragen en een introductie voor de mensen die nu nog kennis met haar werk komen maken.

 

Cast

Ruth Jacott

Elvis Ediagbonya – muzikaal leider, toetsen

Jessy Hay - gitaar

Joel Slagtand – drums

Daniel van der Molen – basgitaar

Elisha Amonoo- Neizer – toetsen

 

www.ruthjacott.nl

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting