CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

En Vogue overtuigt nog steeds: Fotoserie

m 3A4A7950En Vogue is here to stay en dat lieten de drie R & B powerdames 10 april zeker zien in Paard van Troje. Met hun For The Love of Music Tour zijn ze momenteel on the road. Met een dampende show pakten ze het Haagse publiek gisteren helemaal in.

De groep bestaat tegenwoordig uit drie leden: Terry Ellis en Cindy Herron, die er al vanaf het begin bij zijn, en Rhona Bennett, die zich later bij hen aansloot. In de Grote Zaal van Paard van Troje geeft En Vogue een intiem optreden, voor de fans. Want enthousiasme is er alom aanwezig in de Haagse popzaal. Heel veel van de aanwezigen kennen de liedjes van hun groep en koppelen er hun eigen herinneringen aan.

 

m 3A4A7927Vorig jaar al maakte En Vogue (tegenwoordig als trio) een wervelende Nederlandse comeback. Met toen uitverkochte optredens in Utrecht en Amsterdam. En dat vijftien jaar na hun laatste album (The Gift Of Christmas 2002). Er is zelfs een nieuw album in de maak, laten de dames weten. Door de fans wordt daar reikhalzend naar uit gekeken.

 

m 3A4A7964Twintig jaar na dato klinkt hun muziek nog niet gedateerd. Integendeel! Hun wereldwijde, melodische dansvloerknallers klinken nog net zo overtuigend als in de jaren negentig. Soul, r&b, pop, rock, disco, gebracht door drie hemelse stemmen: de funky diva’s van De dames van En Vogue zijn nog steeds geheel in topvorm.

 

Het publiek wordt getrakteerd op de grote hits als Free Your Mind, Hold On, My Lovin’(You’re Never Gonna get It), Don’t Let Go en Whatta Man, naast wat minder bekende songs zoals Deja Vu. Vol enthousiasme brengen de dames hun muziek tijdens de show, waarbij zij regelmatig hun fans bedanken (“zonder jullie zouden wij hier nu niet staan”).

 

m 3A4A7962Het is duidelijk: deze vijftigers verkeren zowel vocaal als fysiek in topvorm. Er wordt indrukwekkend goed gezongen en soepel gedanst. Halverwege de show wordt er gememoreerd aan de grote voorbeelden van En Vogue, die vervolgens op speciale manier geeerd worden met een speciale medley. Back in time met de klanken van Donna Summer, Aretha Franklin, Tina Turner & more. Al met al een wervelende show, die helaas veel te kort duurt. Na krap een uur en een kwartier verlaten de dames het podium, ditmaal zonder toegift.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting