CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

My Brainbox in De Boerderij te Zoetermeer

IMG 2749_edited-1

Concert/première  van Jan Akkerman + band met Bert Heerink (zang)

"Omdat Jan Akkerman vorig jaar 65 jaar is geworden, gaan we dit jaar iets leuks doen". Zo luidde de eerste zin van het nieuws op zijn website. Met ‘My Brainbox‘ duikt Jan opnieuw in zijn verleden! Een bijzonder concert in de Boerderij in Zoetermeer.

Voor het eerst na ruim 40 jaar gaat Jan Akkerman weer met het ‘oude’ (‘68/’69) repertoire van Brainbox aan de slag. Op de setlist staan o.a. Summertime, Down Man, Sea Of Delight, Dark Rose, Scarborough Fair en Reason To Believe. Als zanger komt daar Bert Heerink nog bij, die een geweldige strot heeft.

Na 2 try out concerten in Edam en Austerlitz  voorafgaand aan de premiere avond kwamen de heren er steeds meer achter dat het succes, de lol in het samen muziek maken met deze groep en de trouwe schare fans die hen niet in de steek hebben gelaten, nog steeds heel belangrijk zijn. What a team !

IMG 2673_edited-1

Met Bert Heerink als de vervangende stem van Brainbox zanger Kaz Lux is het geen verkeerde keuze geweest deze oude meesterwerken opnieuw - zij het  in een  ander jasje - tot  leven te laten komen. Ik was in een bomvolle zaal getuige van een super gemotiveerde  groep musici die zowel op de soundcheck  als  tijdens het concert nog een soort van gezond “gespannen” waren en dat om wisten te zetten in een geniale uitvoering van deze tijdloze Brainbox en Focus hits. 'Summertime' natuurlijk ook in de reprise was de welbekende kers op de taart.

Met de ervaren ondersteuning van Wilbrand Meischke (bas), Marijn van den Berg (drums) en Coen Molenaar op keyboards klonk het geheel om zo op Cd en DVD gezet te worden. Hopelijk voor ons en diegenen die er dit keer niet bij konden zijn gebeurt dat ook op een later tijdstip nog eens.

IMG 2618_edited-1

Zie op de websites van Jan Akkerman en Bert Heerink de data waar nogmaals My Brainbox binnenkort  te beluisteren en te bewonderen is. Extra pluim nog voor de sound mixers en  de perfecte belichting  in de Boerderij in Zoetermeer.

Voor een foto graaf is een lampje af en toe ook wel belangrijk , maar het geeft een concert net dat extra beetje waar deze top musici recht op hebben. Chapeau , 10 met een griffel !

Verslag en fotografie: HANS COLIJN

Set list My Brainbox van Bert Heerink en Jan Akkerman+band  

Locatie: de Boerderij te Zoetermeer op 28 4 2012

1e set :

1.Eli

2- Naked actress

 3- There he still goes

 4-Woman,s gone

 5-Reason to believe

 6-Its You

7-Dark Rose.

2e  set

 1-Sea of delight

 2-Scarbourough fair

3-Down Man-

4 Tranquiliser -you do something to me

5 Sinners Prayer

 6 Summertime

7-Hocus pocus 

Toegift:

Blokje Focus met  AQ QA answers .

Focus 2 ,anonymus.

met Bert:

Baby what you want me to do.

Summertime reprise

 studiopijlman-hosting