CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Paloma Faith live in Paradiso

Theatrale Paloma Faith in uitverkocht Paradiso

Afgelopen vrijdag gaf zangeres Paloma Faith haar eerste – uitverkochte – concert in Paradiso. Het werd een avond vol soul, jazz, pop & more en niet te vergeten een grote dosis theater.

Vorig jaar kwam Paloma Faith met haar debuutalbum ‘Do You Want The Truth Or Something Beautiful’ met daarop de single ‘Stone Cold Sober’. Ze werd meteen een van de meest veelbelovende acts van 2009 genoemd en dat schept verwachtingen. Poptempel Paradiso was in ieder geval tot de nok gevuld en dat is heel wat voor een beginnende artiest. De mooie stem van Faith lijkt erg op die van Amy Winehouse en ook is Billie Holiday een groot voorbeeld, maar verder zijn er weinig vergelijkingen te bespeuren.  Live is Paloma Faith een echte beleving, zowel muzikaal als qua uitstraling.  Ze wisselt regelmatig van outfit en hijst zich in de mooiste gewaden.

In Paradiso neemt ze de toeschouwers mee op een muzikale reis van pop, jazz, soul en rock en ook een vleugje blues.  Het concert is een combinatie van songs van haar debuutalbum en liedjes van anderen.  Ze heeft ook een uitstekende band achter zich staan, die op het podium genoeg ruimte krijgt om zich te profileren. Wat dat laatste betreft zijn dat onder meer ‘I Put A Spell On You’ en het Beatles-nummer ‘You never Give Me Money’ en niet te vergeten de prachtige uitvoering van de Etta James klassieker ‘At Last’. Tussen de nummers door laat ze verschillende malen horen hoe fijn ze het vindt om in Nederland op te treden. Ook vertrouwt ze het publiek toe dat Paradiso de drukst bezochte is uit haar hele carrière. Na krap anderhalf uur neemt ze afscheid om nog eenmaal terug te keren met de afsluiter ‘Play On’, ook het laatste nummer van haar album.Een ding is dan duidelijk: de muziekwereld is alweer een bijzondere artieste rijker.

Paloma_Faith_Paradiso

 studiopijlman-hosting